Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

κρακεράκια τυριού, μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή


Σας έχω πει πόσο πολύ μ'αρέσουν τα κρακεράκια κάθε είδους ; Μπείτε στην άλλη σελίδα μου ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ και βρείτε πληθώρα συνταγών για  κρακεράκια (ολικής αλέσεως , με δενδρολίβανο κλπ ) Εδώ σας παρουσιάζω κρακεράκια τυριού από την σελίδα του Άκη Πετρετζίκη, ευχόμενη σε όσους επιχειρήσουν την συνταγή ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μέσα σε 15 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και 30 -40 μερίδες

Υλικά

125.γρ αλεύρι γοχ

επιπλέον λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γ κουρκουμάς
220 -250 γρ.τυρί αλμυρό
70 γρ βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ. παγωμένο νερό


Υλοποίηση:

 Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μας τρίμμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές παγωμένο νερό (προσθέτουμε το νερό σιγα- σιγά μέχρι η ζύμη μας να κολλάει στη λεπίδα)

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και τοποθετούμε σε σακουλάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 3-4 χιλ.

Φτιάχνουμε και κόβουμε τα σχέδια με τη βοήθεια ενός κουπ πατ και τοποθετούμε τα κρακεράκια στο ταψί.
Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: